20. 8. 2014

Jak to vidím já - Očarovaná

Název: Očarovaná
Původní název: Spellbound
Autor: Sylvia Day
Počet stran: 203
Nakladatelství: Mladá Fronta
Rok vydání v ČR: 2014

Anotace: Victoria je pravá cat-woman – vládne kočičími schopnostmi i ženskými přednostmi – a ráda si hraje. Nemá-li nad sebou dohled čaroděje, zlobí. A páchá ve společnosti samou neplechu. Proto Velká rada pověří jednoho ze svých čarodějů Maxe, povoláním Lovce, aby Victorii napravil… Jenže se do sebe při tom „napravování" zamilují a trestu, který Maxovi za jeho neprofesionalitu hrozí, se společně postaví. I za cenu života. Velká rada je rozezlena a rozhodne se pár rozeštvat tou nejsilnější zbraní – žárlivostí. Pověsí Maxovi na krk krásnou Jezebel…
----------------------------------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------------------
„Ušklíbla se a Max se pousmál. 
Určitě myslela, že si ji jen dobírá. 
Pravda tak příjemná nebyla, i v ní ale rozhodující roli hrála Maxova starost o ni. Až vyvrcholí, pronikne do ní jeho magie, naroste díky jejímu daru a pak se mu vrátí. V tu chvíli ucítí, co se mu honí hlavou, a všechno pochopí.“
Str.17
------------------------------------------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------------------------------------------------


Viktoria před dvěma sty lety, přijde o svého milovaného Daria. Od té doby se nedokáže smířit s faktem, že nikdo za jeho smrt nezaplatil. Vzbouří se proti Velké radě a všechny jejich pokusy Viktorii zkrotit, přijdou vniveč. Svou mocí i sexuální touhou udolá každého, kdo jí zkříží cestu. Ovšem, až na posledního Lovce… na Maxe.


O autorce tohoto titulu víme mnoho. Sylvia Day získala několik knižních ocenění a její série Crossfire, díky, které se dostala do povědomí čtenářů, se těšila veliké úspěšnosti.

Kniha Očarovaná je stejně tak, jako autorčiny předchozí tituly, nabitá sexuálními scénami a v žánru erotických románů, dokáže autorka řádně vypsat svůj um.

Romance a erotika stáčená k drsnějším sexuálním praktikám, je navíc okořeněna čarodějnickým světem. Ovšem, nečekejte žádné zázraky z řad fantasy žánru. Na knihu se radím dívat s očekávání spíše erotického románu, poněvadž akcí, šokových zvratů a násilných bojů, je tu velmi poskrovnu, ne-li žádné. Fantasy prvek je příjemné okořenění a z příběhu to dělá něco zvláštního a i přesto, že nápad to je dobrý, přikláním se spíše k tomu, aby autorka zůstala nadále věrná erotice. Znalý fantasy čtenář, by mohl být zklamán.

Příběh v sobě skrývá jednoduchou dějovou linii plnou žhavého sexu s absencí pořádné akce. Přesto je kniha čtivá, napsána velmi svižným stylem, kdy Vám stránky kmitají před očima. Je v celku tenká, takže ji zhltnete, jako malinu.




Knihu doporučuji určitě starším čtenářkám, pro vyplnění nudných večerů, s příslibem, že chladné Vás jistě nenechá.


Doporučení 3/5
Obálka 3/5

Recenze psaná pro webmagazin Rozhledna.
Knihu můžete objednat na stránkách Arara.



Mája

2 komentáře:

  1. Od autorky som čítala Crossfire, ale to ma vôbec neočarilo. Jednotka bola dobrá, ale každý ďalší diel bol horší a horší. A táto knižka vyzerá celkom podobne. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohužel. :-(
      Autorka píše vážně skvěle, jen vynechat pár š...zních scén a bylo by to. :-D

      Vymazat