2. 7. 2014

Jak to vidím já - Šance

Název: Šance
Původní název: The Chance
Autor: Katy Evans
Série: Real
Díl v sérii: 2. díl
Počet stran: 336
Nakladatelství: Baronet
Datum vydání v ČR: 2014

Anotace: V ringu nezastavitelný Remington konečně potkal tu pravou, jeho vztah s Brooke se brzy prohloubí – čekají spolu dítě. Stres z každého dalšího zápasu si však vybírá svou daň – hrozí, že o potomka přijdou. Brooke je přinucena ke klidu na lůžku, zatímco Remington se na opačném konci země snaží získat titul šampiona. Daleko od muže, jehož miluje, a v zajetí svých myšlenek se ale Brooke nevzdává a je rozhodnuta bojovat o lásku i o svou šanci na štěstí...


----------------------------------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------------------
„Ty,“ řekne napjatým a přísným hlasem. Palcem mě pohladí po spodním rtu, „mě budeš milovat, dokud nezemřu. Budeš mě milovat, i když to bude bolet. A pokud to bude bolet, napravím to, Brooke.“ Vklouzne mi palcem do úst a přejede mi jím po špičce jazyka. Chce, abych ho olízla. Uposlechnu. Ňadra mi těžknou touhou. Vytáhne palec z mých úst a jeho vlhkým bříškem mě pohladí po rtu. „Budeš mě milovat, i kdyby nás to mělo zabít.“
str.63
------------------------------------------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------------------------------------------------



Děj: Remington byl celý život sám, opuštěný a nikdo ho nemiloval. Neznalý tohoto citu potkává Brooke. Upadá do toho bezhlavě a jeho nemoc mu to ještě prohlubuje. To vše víme z předchozího dílu s názvem V ringu.
Nyní je náš pár spolu a oba jsou šťastní. Remy je více než dobře připraven na novou sezónu a jeho fyzioterapeutka a přítelkyně v jednom, Brooke, mu v tom pomáhá víc než sama tuší. Nemůže to být lepší, ale ono je - Brooke čeká dítě. Remyho rozdvojená osobnost je tvrdý oříšek, přesto se Brooke nevzdává a podporuje ho, jak nejlépe umí. Ovšem když Brooke začne krvácet a jejich společný potomek je v ohrožení, doktor je neoblomný - žádné lety, žádný stres. Pár se tedy rozdělí, Brooke se vrací do Seattlu, kde se o ní stará kamarádka Mel a Remy musí bojovat bez své Jiskry. Jak to oba zvládnou? Zvládne Remy vyhrávat, i když v publiku se na něj jeho vyvolená neusmívá? A dokáže Brooke jen v klidu sedět a nevnímat hlodavé myšlenky, že ji Remy podvádí? Není to jen o lásce těchto dvou složitých lidí, na scénu se přidává odporný Škorpión a znovu ztracená sestra Nora. Narodí se dítě? Bude láska až za hrob, vážně tak stabilní? A dokáže Remy odrážet své soupeře a hlavně svou nemoc? 


Nikdo ho nikdy neučil, jak milovat. Řídí se instinktem.

Celkové shrnutí: Na druhý díl této série jsem byla vážně zvědavá. Remyho si zamiloval celý svět a naopak Brooke převaha čtenářů nenávidí. Zamilovaný, sexem nabitý příběh, psaný lehkou a čtivou formou, úžasná obálka, kladné ohlasy ve světě - taková je kniha Šance. Má ovšem taková pozitiva i obsah uvnitř ní?
V prvním díle jsem nemohla hlavní hrdince Brooke, kterou je i příběh vyprávěn, přijít na jméno. Z počátku druhého jsem byla stejného názoru, ne-li i zatvrzelejšího. Ovšem příběh nabírá na obrátkách a vy se nevyhnete prohloubení do celého příběhu a poté zjistíte, že vlastně hlavní hrdiny úplně chápete. Zachovali bychom se všichni stejně, možná trochu jinak, ale v konečné fázi by to vyšlo vážně nastejno. Kniha Šance je přehlcená sexuálními scénami, barvou očí, tvrdostí svalů a osmi buchtami na břiše. Ovšem pod naivitou a primitivností příběhu, se skrývá něco hlubšího, těžšího a je jen na čtenářích, zda to z knihy vyčte. Každý sex, každá fráze je stejná, přesto úplně jiná. Spisovatelka si Remyho chorobou nasadila laťku docela vysoko a věřím v to, že ani netušila, jakou bude mít tato série úspěch.
Co mě na knize mrzí je to, že je veliká absence dialogů a malá slovní zásoba, což se od prvního dílu moc nezměnilo, ale opět musím říci, že Remy a jeho příběh, nám to vše perfektně vynahradí. Remy vyžaduje jistotu a veškerou pozornost, Brooke zase pocit bezpečí a důvěru. Oba dva jsou odlišní, ale v konečném důsledku úplně stejní - jejich vztah převažuje přivlastňování si toho druhého. Brooke je žárlivá a tvrdohlavá, přesto, že plně chápe Remyho nemoc, v otázce kterou si stále on sám pokládá, mu dělá pěkný guláš. Partnerský vztah může fungovat jen za předpokladu vnitřní jistoty, že lásku umím dát a také, že si ji zasloužím. V tom prvním není pochyb, ovšem o té druhé věci si Remyho rozdvojená osobnost není tak jistá. Postrádá víru v sebe samu a je smířen s tím, že láska se k němu otočí zády a uteče mu. Modrá záře jeho očí plná majetnictví  to v žádném případě nedovolí, ale co černo, které Remyho převládá čím dál častěji? Remy bojuje v ringu, Brooke zase v soukromí, kdo tuto válku vyhraje? Nebo snad oba se stanou vítězi? Je to těžká otázka, ale kniha Šance Vám na to odpoví…

Jako další v pořadí, vyjde kniha s názvem Remy a v ní se dozvíme více o samotném hrdinovi a hlavně o jeho pocitech. Jsem vážně zvědavá, jak se autorka s tím popere, jelikož Remyho zvláštní osobnost + nemoc kterou má, bude zapeklitá věc.

Obálka 5/5
Doporučení 4/5




Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji nakladatelství Baronet.
Knihu si můžete objednat zde.



Mája


10 komentářů:

  1. Ešte som sa nedostala k V ringu, ale myslím, že to musím napraviť ! Obálka je skvelá a podľa recenzie vyzerá kniha vcelku dobre a druhý diel tiež :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To ano, obálky se vážně povedly a určitě doporučuji. :-)

      Vymazat
  2. na tento druhý díl jsem hodně zvědavá..na Remyho se hodně těším, ale Brooke mi lezla na nervy už v prvním dílu..tak snad najdu čas a vrhnu se na knížku se nejdříve, když ji hodnotíš tak skvěle..obálka je opravdu dokonalá

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že v tomto díle to bude hroší, ale najednou lup a ono to odezní. :-D

      Vymazat
  3. Znie to celkom zaujímavo :) Asi si ju niekde zoženiem :)))

    OdpovědětVymazat
  4. Knihy už mám v knihovničce a přečtené (nedalo se jinak ;-)
    S recenzemi na 1 i 2 díl naprosto souhlasím. Remyho si nelze než zamilovat, a opravdu se nemůžu dočkat jeho knihy :-) A Brook, ta mi taky lezla na nervy, pořád ty její povrchní řeči. Jak říkáš jednuduché dialogy či opakující se, ale hloubka celé knihy vás opravdu dostane :-)
    Takže určitě přečtěte.
    Marci

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že nemám tento názor sama. Člověk si hned připadá lehčeji. :-)

      Vymazat
  5. Zrejme mne by sa táto knižka nepozdávala, ale pekne si napísala recenziu, čo sa mi skutočne páči. Človek má aspoň predstavu, či by sa mu dielo páčilo alebo nie.

    OdpovědětVymazat