27. 7. 2014

Jak to vidím já - Krycí jméno Tesseract: Lovec

Název: Lovec
Původní název: The Hunter
Autor: Tom Wood
Série: Krycí jméno Tesseract
Díl v sérii: 1.díl
Počet stran: 445
Nakladatelství: Metafora
Rok vydání v ČR: 2012

Anotace: Je to nájemný vrah – muž bez minulosti a bez příjmení. Když se však jeho mise v Paříži tragicky zvrtne, Tesseract se náhle jako vypálená střela řítí přes čtyři kontinenty. Společnost mu přitom dělá jistá mladá dáma, příliš krásná, než aby se jí dalo věřit, a oba mají v patách nepřátele příliš mocné, než aby se jim dalo utéct.
Příběh je nabitý napětím, sexappealem a smrští dech beroucích akcí. Mistři svého řemesla nedávají svůj život lacino, ať už jsou to zločinci nebo agenti ruských výzvědných služeb. Když jde o ztracený arsenál, který by mohl zničit svět, je možné úplně všechno. Kdo je tu padouch a kdo hrdina?



----------------------------------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------------------
"Ale pohnuli jsme se dál. Mohl byste aspoň předstírat, že vás to potěšilo."
"Takhle se tvářím, když mě něco potěší."
"Potom bych vás fakt nechtěla potkat naštvaného."
"Ne." souhlasil Viktor. "To byste nechtěla."
------------------------------------------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------------------------------------------------


Neznámý zabiják, muž mnoha tváří a neskutečných dovedností, dostává zakázku na zabití muže, který sebou nese záhadný flash disk. Svůj cíl popravil a flashdisk má již v kapse. Zakázka šla jako po másle a teď se v klidu může jít stáhnout opět do ústraní. Jenže to ještě nájemný vrah netuší, že v hotelu na něj čeká popravčí četa. Tím začíná boj a to, čemu se říká hon na lovce. Situace dospěje do takového stádia, že vůbec poprvé, Lovec má svého partnera. Budou si ovšem navzájem věřit? A jak může dopadnout partnerství ženy a muže, co zabíjí lidi na potkání? Dokážou oba dva utéct před čtyřmi velitelskými jednotkami z různých zemí a nepřijít o svůj život?


Autor Tom Wood sepsal výbornou knihu plnou napětí a akce. Kniha je velmi úspěšná a může se těšit i ze své audio verze.

Tajemný svět korupčního a moci chtivého velitelství, jako je CIA, DGSE a bývalé KGB. Protiteroristická organizace a boj proti organizovanému zločinu. Všichni lidé propleteni do černých operací, mu říkají Tesseract. Čtenář je jediný, kdo má tu výsadu znát jeho jméno, jmenuje se Viktor
Děj kde se střídá jedna akce za druhou, je svižně napsán, velmi dobře se čte a nenechá Vám chvilku odpočinku. Ačkoliv hlavní protagonista Viktor je nájemný zabiják a kosí jednoho člověka za druhým, čtenářovi nepřijde vůbec divné, že fandí právě jemu. Viktora si oblíbíte pro jeho ztracený smysl pro humor, výborné schopnosti a bezvýraznou tvář. Každá akce, každý boj, je skvěle vypsán, takže nejste na pochybách a vše si dokážete do každičkého detailu představit, ovšem samotný Viktor je tak záhadný muž, že Vaše fantazie běží na plné obrátky. To se mi velmi líbilo, jelikož jste si mohli svého zabijáka stvořit samy v hlavě.
Kdo má alespoň trochu rád tento druh knih, bude velmi potěšen z mnohanásobného arzenálu zbraní, které Viktorovi projdou rukami. Chvilkami jsem si při čtení říkala, že by ze mě mohl být také psanec, jelikož takových užitečných návodu a popisů při útěku nebo schovávání, ale i samotném boji, se snad nikde jinde nedozvíte. Autor určitě věděl o čem píše a já mu věřila každičkou stránku.
V příběhu se střídá několik pohledů, kde přesto je psán ve třetí osobě, což považuji za skvělý tah, jelikož čtenář si může oblíbit právě toho koho chce a ne toho, kdo je mu podstrčen.
Pokud máte rádi Kobru 11 a MacGyver, je právě tato kniha určená pro Vás. 
Mistr ve svém oboru, někdy až nesmrtelný Tesseract nám zajistil skvělé čtení, ale také mnoho šoků a nepříjemných zvratů. 
Krev, smrt, akce a napětí, to vše se skrývá za Viktorem Tesseractem.

Kniha se mi vážně líbila a doporučila bych ji každému, kdo má rád dech beroucí akci, zbraně a svět plný křiváků.

Doporučení 4/5
Obálka 4/5

Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji nakladatelství Metafora.
Knihu si můžete objednat zde.






Mája



Žádné komentáře:

Okomentovat