30. 5. 2014

Yoli - projekt Cena nevinnosti (2)

Po kratší odmlce jsme tu s další dávkou této úžasné knihy. Dnes se opravdu vytáhneme, protože jsme si pro Vás připravily rozhovor s redaktorem Ceny nevinnosti. Vojtěch Staněk nám trpělivě odpovídá a MaKa hltavě čte. Vsadím se, že se Vám to bude také líbit. Komu tedy, že můžeme vděčit za tuto báječnou knihu?











Den druhý



Čím Tě jako první kniha zaujala? 
Na tohle bude trochu složitější odpověď:-) Krásné zlo, první román autorky, byl ve světě bestseller, navíc tío byl debut. U nakladatelství ve světě je běžné, že když je nějaký text oslní, rovnou s autorem podepíší smlouvu na další titul, i když ještě ani není napsán. Autorovi prostě věří, když rozpoznají jeho talent, a to byl případ i Jamesové, jejíž druhý román se měl jmenovat Cooper Bartholomew is dead. I my jsme Jamesové po Krásném zlu věřili, takže jsme ho koupili taky. Jenže ten nakonec nenapsala a místo toho vydala Cenu nevinnosti. Já do Euromedie nastoupil v době, kdy se ještě čekalo na Coopera, ale Jamesová už psala Cenu nevinnosti - čímž se konečně dostávám k tvé otázce: takže první věc, co mě zaujala, byl chaos v tom, že mám vydat knihu, která neexistuje:-)

Ve světe má výbornou prodejnost i hodnocení, myslíš, že se kniha chytí i u nás?
Samozřejmě v to doufám a věřím!

V čem tkví to kouzlo té úspěšnosti? 
Je to silný, byť vlastně (alespoň v první polovině knihy) velmi komorní příběh osudové lásky, se skvělou nesourodou dvojící hlavních postav. Dobrý román – to je kouzlo onoho úspěchu.


Koho napadlo zanechat originální obálku?
Už u prvního románu Rebeccy Jamesové jsme nechali originální obálku, takže se přímo nabízelo ve zvoleném designu pokračovat. Čtenáři by asi nebyli rádi, kdyby druhá knížka vypadala úplně jinak než ta první:-)

Četl jsi knihu? Pokud ano, řekni nám jaké si z ní měl pocity po přečtení a pokud ne, koukej to brzy napravit. :-)
Jsem odpovědný redaktor, tak hádej! :-)
Ehm a kde tedy mám ty pocity?  (přidáno po ukončení rozhovoru :-D ) M.


Já osobně miluji rozhovory u kterých se zasměji, takže jak jste již poznali, je to právě tento. Jak se líbil Vám? A navnadili jsme Vás na knihu ještě více? Pevně doufám, že ano, protože Cena nevinnosti za pozornost určitě stojí.


Děkuji Vojtovi za příjemný rozhovor!

Četli jste 

Již brzy
Ukázka z knihy Cena nevinnosti
Recenze na knihu Cena nevinnosti
Soutěž o záložky a knihy



Vydalo nakladatelství Yoli
Knihu cena nevinnosti si můžete  předobjednat zde

Mája

Žádné komentáře:

Okomentovat